Askellonin Synnit

Matka luulabyrinttiin ja pohdiskeluja

8.206-207.885.M41, Saturna, Snopen maailma, Askellon

8.206.885.M41

Cerra otti meihin yhteyden voximme välityksellä, ja varoitti minua Hussille kirjoittamani kirjan potentiaalisista poliittista seurauksista. Kell haluaa puhua kanssani, hän sanoi, tarkoituksenaan moittia minua valtuuksieni harkitsemattomasta käytöstä. Hah. Sain Hussilta kaupungin parhaat miehen ja hyvän aseen – mitäpä väliä minulle on siitä, jos kirjoittamani paperi aiheuttaa harmia muille, jos minä ja toverini makaamme raatoina luulabyrintin lattialla. Ja mitäpä väliä tuolla paperilla on, jos Kolmasti Valittu syöksee Askellonin tuhoon?

Matkamme alkoi Hussin talon kellarien kautta. Kosteat viemärit lemusivat kuolemalle ja sairaudelle. Saasta leviää näissä paikoissa ihmisten sieluihin ja ruumiiseen, muodostaen mutaatioita ja muita elämän irvikuvia. Hyvä oppaamme Mordekai sanoi tämän epäinhimillisyyden kasvavan sitä myötä, mitä lähemmäs tämän maailman mustaa muukalaissydäntä kuljetaan. Viemärimiehillä on täällä pimeydessä omat tukikohtansa ja lepotupansa, ja tuskin olisimme päässeet ilman heitä – tai Coranian pyhää johdatusta – kovinkaan pitkälle. Mukanamme ovat Drazitinen yhdeksäs ja kymmenes kirja, joista yhdeksännettä kannan kahlittuna selkääni niin, että Garak voi sitä kirotuilla silmillään lukea. Harratos kantaa toista.

Aikamme vaellettuamme kuljimme Drazitinen vaakunalla varustetun käytävän läpi. Oppaamme kertoi tyttärensa Angelikan olevan tämän haudan vartija ja olevan kiinteässä henkilökohtaisessa suhteessa Coranian kanssa. Kuolleet naiset kertovat täällä yllättävän paljon tarinoita. Löysimme paikasta salareitin alemmille tasoille. Garak tulkitsi karttaa ja, neuvoteltuamme parhaasta reitistä edetä, löysi meille suunnan.

Laskeuduttuamme salareitille saavuimme rautakäytävään. Eräs Hussin sukukaartilainen pakeni seurueestamme tänä aikana. Tästä asiasta minulla ei ole muuta sanottavaa.

Syvällä näimme ensi kertaa vilaukselta alakaupungin asukkaita. Heitä pitää kuulemma varoa, kuten myös muinaisia laitteita hoitavia teknopappeja. Parempi antaa nukkuvien koirien maata. Meitä tarkkaillaan, mutta myös pelätään, sillä tulimme hyvissä varusteissa ja hyvällä miehityksellä. Yarl onnistui naarmuttamaan itseään terävään raudanpalaan. Täällä meidän tulee varoa askeliamme.

Löysimme reitiltä vanhan, yhä toimivan suurlaitteen – Harratos arveli sen olevan ilmanpuhdistaja, Genevieve synninmittaaja – ja sen ympärille rakennetun hökkelikylän. Huomasimme hurskaan vanhan miehen asumuksen, ja päätimme ryhtyä keskusteluun hänen kanssaan. Opimme tämän: kasvottoman kaupan harjoittajia lemmikkeineen ja harhaoppisia Echidnan palvelijoita on kulkenut täältä.

Syvemmällä kaupunkia on myös yllättävän hyväkuntoisia osioita, joissa on valoa ja hyvä ilmanvaihto. Katsastimme paikallisen kauppiaan valikoiman, mutta hänen hintansa olivat meille liian korkeat.

Myös ääniä kuuluu syvemmällä enemmän. Me kuljemme hitaammin ja varovaisemmin, jotta emme kiinnittäisi huomiota. Harratos kertoi, että alhaalla odottaa kauniiksi kuvailtu joki. Päätimme mennä sinne. Joen ympäristöä verhosi toismaailmainen usva, ja sen vesi oli kuin lasuurikiveä – sinistä ja kirkasta ja kylmää ja makeaa. Huomaan kaipaavani sitä kuin työmies kaipaa savukkeitaan. Vedessä asui kummallisia ja vihaisia vesipetoja, jotka varjelivat aarrettaan raivokkaasti. Tapasimme myös paikalta muutaman palkkasotilaan. Yarl selvitti tilanteen puhumalla. Ylitimme joen lautalla.

Joen tuolla puolen oli maalattu keskilaadukas kuva Korpista. Puhdistimme sen promethiumilla. Maalauksen jälkeen löysimme sotilaiden leiripaikan. Myöhemmin vastaamme tuli rakennus, jonka sisällä palkkasoturit ja viemärityöntekijät olivat tappaneet toisiaan taistelussa. Annoin paheelliset joen makealle vedelle, hyveellelliset Keisarille polttohautauksen kautta. Mielenkiintoisena yksityiskohtana eräs puhtaanapitohenkilö oli kirjoittanut verellään lattiaan seuraavat nimet: Wynder, Annabeth, Yerrick, Terr. Cerran ohimennen mainitsemia akolyyttejä? Elossa vai kuolleita?

Tästä kuljimme jälleen kohti asuttuja reittejä. Eipä aikaakaan, kun meitä osoiteltiin aseilla ja tunnussanaa pyydettiin. Oikean vastauksen sijaan kerroin heille edustavamme Keisaria, joten huomasimme yhtäkkisesti olevamme tulitaistelussa. Isääni osui, ja häntä kelluttava laitteisto hajosi, samoin kuin kaiuttimet. Toivon Hussin järjestävän hänet jälleen kuntoonsa. Yarl sai osuman päähänsä, mutta pystyi yhä kävelemään. Poltimme tämän kereettiläisyyden pesän ja heidän jumalankuvansa.

Matkan päästä näimme hyvistä asemista, kun isä Malvadore piti puhetta saastaiselle eläinlaumalleen, ja paljasti todellisen luonteensa. Luovutettuaan sauvansa hän mylvi demonisella äänellään, kannustaen alaisiaan metsästämään meitä. Kirjattakoon, että hän mainitsi “portille ja vankilalle” olevan vaihtoehtoisia avaamistapoja, mutta että ainoastaan “avain” pystyi sulkemaan sen.* Seuraavat hetket muistan ainoastaan katkonaisesti, sillä ilmanlaatu oli kehno ja tilanne hermostoa järkyttävä. Mielialaamme nosti, kun saimme pelastettua puoli-ihmisten käsistä isä Malvadoren avustajasisaren. Garak paikkasi hänen haavansa ja, mitä todennäköisimmin, pelasti hänen henkensä.

Laskeutuessamme kohti varsinaista luulabyrinttiä, törmäsimme yksinäiseen xenoliskohirviöön ja hänen ihmiskumppaniinsa. Hajoitimme heidän epäpyhän liittonsa tulella ja teräksellä. Taistelussa menehtyi viisi Hussin kaartilaista. Tämän jälkeen pidimme levon. Viettämämme yön aikana eräs miehistä menehtyi sairaskohtaukseen. Poltimme kaikki ruumiit.

8.207.885.M41

Aamulla huomasimme nukkumasalistamme seinäkirjoituksen Aventinen teurastajasta. Jätän johtopäätösten teon tästä lukijoille.

Lordi Jenguiniksi itseään nimittävä henkilö kompuroi leiriimme palveluskuntineen. Hän pyysi saattuetta takaisin ylämaailmaan. Kerrottuaan että Kell jahtasi heitä tänne, pienten epäselvyyksien jälkeen pääsimme yhteisymmärrykseen, ja he liittyivät seurueeseemme. Garak pohti hetken karttaamme, ja päätimme suunnata kartassa nappulalla merkityn kohdan luo. Ainakin thaurilaisittain pelatussa Kuninkaansurmassa väitän olevani oikein pätevä.

Muutamien tuntien kuluttua näimme kaukaisuudessa tulenleimuisen paikan, josta Yarlilla oli ristiriitaisia tunteita. Garak hiippaili vilkaisemaan paikkaa, ja raportoi meille näkemästään: kymmeniä tulta palvovia kereettiläiset palvoivat tulta, pitämässä leimuisia orgioitaan. Ohitimme paikan vailla menetyksiä, ainoastaan säikähdyksellä. Sydäntäni kylmää miettiä, millaisen rituaalin jätimme taaksemme.

Seuraavan maamerkin Drazitine oli merkannut maalauksella. Toiveikkaana lähdimme sitä kohti. Yllätykseksemme alue oli valaistu. Kynttilämme sammuivat, hermomme virittyivät äärimmilleen, ja raivasimme tien vihollisen väijytyksen läpi. Kohtasimme puuoven joka esti tiemme, ja sen takana meitä odotti taidegalleria, kalustettuna ja puhdistettuna. Keskellä pöytää oli laatikko, joka oli merkitty Inkvisition symbolein. Yarl tarttui laatikkoon, ja…

Ilmeisesti laatikko manasi esiin jonkinlainen Yarlin simulacrumin, johon reagoimme väkivaltaisesti. Toinen Yarleista pääsi pakoon, ja jahtasin häntä ulos ovesta jonkinlaiseen rinnakkaismaailmaan, josta oli näköala Hussin kartanoon. Huoneessa oli tehty rituaalimurha raaimmalla mahdollisella tavalla. Tutkin huoneen, josta löysin hyvälaatuisen aikaraudan. Otin sen mukaani. Minuutteja myöhemmin kuulimme huoneen ovea jyskytettävän. Jätimme arvailujen varaan mitä sen takana oli.

Tilanteen rauettua jatkoimme matkaamme ja otimme laatikon mukaamme. Huoneessa oli maalauksia aiemmin mainitsemastani akolyyttiryhmästä. Huoneen voi olettaa olevan jonkinlainen kereettiläinen pila, tapa kerskailla murhilla ja harhaoppisella huumorilla.

Tiemme jatkui, ja meitä odotti helvetinhuone lukemattomilla terillä ja leikkaavilla pinnoilla suuressa tilassa. Varsinaisen luulabyrintin sisäänkäynnillä meitä odotti Angelika valkeassa kaavussa, kuin haamu.

*Epäilen, että em. portti ja vankila viittaavat jonkinlaisen demonin tai xenon tai muun anatheeman säilytyspaikkaan. Ilmeisesti Drazitinen haudasta hakemamme kirja pystyy sinetöimään kyseisen kammotuksen, tai näyttämään reitin todellisen avaimen luokse.

Comments

MikkoK Xsi

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.