Keisarillinen kirje

UUDET OHJEET (vanhat säilytettynä alla arkistoinnin vuoksi):

 • Statit tullaan heittämään käyttämällä kahdesta generaatio-systeemistä isompaa, eli 2d10+25 systeemillä. Hahmonluonnissa on yksi rerolli, mutta jos heittojenne keskiarvo on alle kymmenen stattien kohdalla, heittäkää uudestaan – myös jos vaikuttaa siltä että tuli geneerisen ok:t statit mutta joissa huonoimmat osu juuri niiden stattien kohdalle jotka tärkeitä hahmo-konseptille, niin voi rerollia.
  Ei Blankkeja, rikkovat kampanjaa turhan paljon.
  Seuraavia saa olla partyssa vain yksi kappale, Sororita, Mutantti-backgroundin tyyppi
  Muuten hahmonluonti melko vapaa, Homebrew-sivulla on tällä hetkellä yksi custom Homeworld optio, ja lisään sinne pian “Aventine”-custom homeworld option. Muista lähteestä tulevia homebrewejä saa ehdottaa
  Uuden hahmon faktio on useita tahoja joitten mielestä olisi ihan kiva että Askellon pysyisi olemassa tulevaisuudessakin, ja jotkut heistä jopa suhtautuvat enemmän tai vähemmän suopeasti akolyytteihin. Pls consult GM. On myös muita tapoja joilla hahmo voi tulla partyyn.
  Kaikki DH2 kirjat ovat käytössä, minulta löytyy peruskirja+ordo-kirjat, Forgotten Godsin alternate start worldeja voi käyttää myös.

Milloin kampanja tapahtuu:

Tapahtumat sijoittuvat epämääräiseen hetkeen ajassa ennen 40k:n nykyhetkeä, mutta tarkka vuosi ei ole tärkeä. Askellon on muutenkin sekaisin joten pienet aikaerheet ovat Ordo Cronoksen huolia eikä teidän tarvitse niistä välittää (mitä nyt saa insanityä ja corruptionia jos huomaa että joku on tapahtunut ennen tai jälkeen sen kuin se pitäisi tapahtua). Ainoa relevantimpi asia on se että Inkvisitio pysäytti Siunatuksi kutsutun demonisen kerettiläisen muutama vuosi sitten Junolla (eli toisin sanottuna se mitä tapahtu one-shotissa tapahtui), mutta se tulee aiheelliseksi vasta sitten kun joudutte Junolle. Vanhat Allun DH- ja RT-kamppikset ovat kanonisia, mutta se on relevanttia lähinnä jos haluatte sitoa hahmojanne niihin – Pekan Only Warit voivat olla kanonia, mutta tunnen näistä vain Punainen Komppania-kampanjan, ja sama “relevanttia lähinnä jos haluatte sitoa hahmojanne niihin”-määritelmä niissäkin.

Huikeita bonus-expoja:
Mikäli pistätte jonkunlaisen hahmokuvauksen ylös portaaliin, saatte siitä peräti 100 expaa – ääritapauksissa myös saattaa tulla jotain tyyliin ilmainen lore tai trade jos vaikuttaa siltä että se olisi sopiva. Jos kirjoitatte pitkän kirjoituksen siitä kuinka olitte hautausurakoitsija ennen Inkvisitioon joutumista, niin trade (gravedigger) voi hyvinkin tulla. Yleensä ottaen relevanteista kirjoituksista portaaliin (sessio-logit, hahmojen päiväkirjat, katsaukset hahmojen menneisyyteen yms.) saa 75 expaa, ja niissä ilmi käyvät asiat voivat tulla relevanteiksi kampanjan aikana. (Esim. joku kirjoittaa pätkän siitä kuinka vihasi tätä yhtä jengipomoa kotiplaneetalla, niin voi tulla vastaan palkkasoturina pahiksille näin esimerkiksi – tai vanha opettaja on siirtynyt uudelle planeetalle yms.)
Hahmo background voi myös määrittää bonus-loreja joita voi ostaa, ja antaa ilmaisen täpän tiettyihin loreihin, kts tarkemmin Houserules

Syntien sektori
Askellon on aika kamala paikka, ja kaikki siellä ovat tehneet enemmän tai vähemmän syntiä, ja kuten kampanjan “Askellonin synnit”-nimestä voi päätellä, synnit ovat yksi kampanjan teemoista. Oletettavasti myös teidän hahmonne ovat tehneet syntiä – suosittelen kertomaan mikä on hahmonne suurin synti hahmonluonnin yhteydessä. Tällä on hyviä ja huonoja seuraamuksia.


VANHAT OHJEET
Yhteinen hahmonluonti lauantaina 17.10 Aleksilla, Tirolintie 2B 703, klo 14 eteenpäin.
Se että sivu on nimetty Keisarilliseksi kirjeeksi on vain harhaa, oikeastihan siinä lukee “hahmonluonnista”
Jos tarvitsette selvennyksiä, havaitsitte puutteita, haluatte muuten vain kommentoida, sanokaa skypessä

Hahmonluonnin yhteydessä puhutaan myös hieman mitä kampanjalta on odotettavissa, niin pelaajien taholta kuin pelijohtajan suunnalta, mikäli on siihen aikaa. Tavoite on joka tapauksessa että hahmonluonnin päätteeksi kaikilla on hahmo valmiina. Koitetaan myös miettiä milloin varsinaisesti aloitetaan jos suinkin mahdollista, ja myös sitä että jos saataisiin valittua vaki pelipäivä ja -paikka (näitä saa sitten ehdotella). Myös mahdollisista houseruleista keskustellaan voidaan keskustella (headshot-sääntö tulee kyllä olemaan, eli +1 dmg kun osuu päähän).

Seuraavat asiat ovat relevantteja hahmonluontiin:

 • Statit tullaan heittämään käyttämällä kahdesta generaatio-systeemistä isompaa, eli 2d10+25 systeemillä. Hahmonluonnissa on yksi rerolli, mutta jos heittojenne keskiarvo on alle kymmenen stattien kohdalla, heittäkää uudestaan – myös jos vaikuttaa siltä että tuli geneerisen ok:t statit mutta joissa huonoimmat osu juuri niiden stattien kohdalle jotka tärkeitä hahmo-konseptille, niin voi rerollia.
 • Ei super-radikaalia partya heti alussa, mahdollisen radikalisoitumisen oletetaan tapahtuvan kampanjan aikana. Inkvisitio on kuitenkin tehnyt background checkit kaikille varmistaakseen ettei mitään ‘parannuksen’ tehneitä kultisteja olla ottamassa palvelukseen. Vähän kyseenalainen voi olla luonnollisesti (rikollinen, mutantti yms. mutta oletettavasti kukaan ei ole summonoimassa demoneita yms)
 • Jos partyssa mutantti, mahdollisen psyykkerin pitää olla sanktioitu. Ei mind reader psyykkeriä plz. Ei blankkia.
 • Mikäli paljastuu että Enemies Withoutissa onkin joku background tai planeetta jolta onkin ihan pakko olla sitte ku se ilmestyy, niin siihen voi vaihtaa jälkikäteen – se ei nyt kuitenkaan paljoa vaadi.

Miksi hahmonne on värvätty Inkvisitioon

Kuten on ollut parissa yhteydessä puhetta, hahmonne on värvätty Inkvisitioon koska Inkvisiittorin vanhin ja kokenein psyykkeri valitsi juuri teidän hahmojenne nimet biljoonien nimien joukosta – tämä tarkoittaa sitä että hahmonne nimet ja asuinpaikka ovat jossain ylhäällä, se mistä tämä nimi löytyi on vapaasti valittavissa. Kampanja tulee alkamaan siitä että jokaisen kohdalla käydään lyhyt skene jossa teidät värvätään, jonka jälkeen siirrytään suoraan Snope’s Worldille ja ensimmäiseen brieffaukseenne. Joten kertokaa hahmonluonnin yhteydessä mitä teitte ennen värväystä. Jos ei hahmonluonnissa keksi, niin lähettäkää skypessä, mutta ennen ekaa sessiota kuitenkin.

Mistä tulitte?

Hahmonne voivat olla kotoisin Askellonilta, Calixiselta, tai Koronus Expanselta. Enemies Withinistä ja DH2:n corebookista löytyy jonkin verran informaatiota eri Askellonin planeetoista, mutta valitettavan vähän – Calixiksen ja Koronuksen eri paikoista löytyy huomattavasti enemmän infoa, esimerkiksi Lexicanumista löytyy ja on ilmeisesti olemassa jonkinlainen Encyclopedia Calixis: https://drive.google.com/file/d/0B6kEdDgCpnWQMTU5NDFlLWE0cjQ/edit?usp=sharing Joka ei ilmeisesti toimi.
Myös RT ja DH 1 edikan kirjoista löytyy infoa Calixiksen ja Koronuksen planeetoista. Voitte toki olla myös jonkin avaruusaluksen asukkaita, obviously.

Kampanjan aikana käydään luultavasti enimmäkseen kolmella eri planeetalla ja Inkvisiittori Barbicanen avaruusasemalla, mutta pika-visiitti jollakin muulla planeetalla saattaa tapahtua jos näyttää siltä että se voi tulla tarpeen, ja se tulee olemaan joku kotiplaneetoistanne jos näin käy (kunhan se on Askellonilla – kampanja tapahtuu täysin Askellonin rajojen sisällä). Snope’s World tulee olemaan ensimmäinen planeetta, mikäli joku haluaa luoda Snopelaisen niin vinkkinä Enemies Withinissä on planeetan erikoisominaisuudet jos on sieltä kotoisin (s. 115 Enemies Withinissä). Voidbornilainen voi myös olla Inkvisiittori Barbicanen avaruusasemalta kotoisin. Koitan tehdä sille ja Junolle pienen Enemies Within-tyylisen vaihtoehtoisen homeworld-bonuksen ja tuoda ne hahmonluontiin + pistää ylös portaaliin. Homebrew-sivulle on pistetty ylös Juno-homeworld optio.

Syntien sektori
Askellon on aika kamala paikka, ja kaikki siellä ovat tehneet enemmän tai vähemmän syntiä, ja kuten kampanjan “Askellonin synnit”-nimestä voi päätellä, synnit ovat yksi kampanjan teemoista. Oletettavasti myös teidän hahmonne ovat tehneet syntiä – voitte halutessanne kertoa mikä on hahmonne suurin synti hahmonluonnin yhteydessä. Tällä on hyviä ja huonoja seuraamuksia – Inkvisitio tulee tietämään suurimman syntinne jos kerrotte sen hahmonluonnin aikana näin esimerkiksi.

Keisarillinen kirje

Askellonin Synnit MikkoK MikkoK