Wot Next

HOX! Pistäkää sitten Skypeen/privana viestiä että kumpaa suositte, BC:tä vai RT:tä, tai että kiinnostaako jatko ollenkaan

Askellonin Legendat – Rogue Trader kampanja

Maximillian Hermstadt, paratiisiplaneetta Kasmus 7:n kuvernööriksi eläköitynyt Rogue Trader on kutsunut kaikki maininnanarvoiset Askellonin Rogue Traderit 80-vuotisjuhliinsa, luvaten että matkan tekeminen on vaivan arvoinen kaikille.Huhut kertovat että Hermstadt on saanut käsiinsä jotain erittäin arvokasta, jota tämä olisi valmis antamaan jonkinlaisen kisan voittajalle. Ongelmana on tietenkin se, että kisaan luultavasti osallistuvat kaikki maininnanarvoiset paikalle kutsutut Rogue Traderit… Oletko valmis vastaamaan kutsuun?

Tämä on tosiaan se RT-kampanja variantti joka on hahmonluonti+ 8-10 sessiota pitkä seikkailu josta hieman yli puolet on tätä Hermstadtin alullepanemaa kisaa, ja jonka loppupuoli on yllätys – vaikka sen sanon, että tämä on se kampanja jonka lopussa kohdataan Dragos Kell. Tämä on kahdesta kampanjasta avoimempi, koska Rogue Trader nyt vain on sellainen systeemi – siinä on silti yleensä taustalla häämöttävä selkeä objektiivi koko ajan edessä, on vain melko suuri vapaus siinä miten sitä jahdataan. Teemaltaan tämä on melko high adventurea, jossa suuret persoonat tekevät suuria tekoja suurten tavoitteiden perässä – Askellonilaisin maustein, tietenkin.

Tässä kampanjassa DH-kampanjan tapahtumat ja henkilöt näkyvät vähemmän alkupuoliskolla kuin BC-variantissa, ensimmäisen puoliskon ollessa paljon itsenäisempi kokemus (vaikka Drazitinen legenda liittyy tärkeästi tähän Hermstadtin kisaan, ja Hussin asema Drazitinen ‘virallisena’ perillisenä). DH:n tapahtumat ja henkilöt nousevat relevantemmiksi sitten kampanjan loppupuolella.

(Also, emme tule käyttämään RT:n avaruustaistelu-sääntöjä niin kuin ne ovat kirjassa jos tämä valitaan, koska ne ovat ihan kamalat)

Askellonin Syntiset – Black Crusade kampanja

Askellon on täynnä mitä moninaisimpia ihmisiä, aina Dragos Kellin laatuisista legendaarisista hahmoista mitä alhaisimpiin sorretuihin kansalaisiin, ja kaikkea siltä väliltä. Ja koska kyseessä on Askellon, huomattava osa näistä on enemmän tai vähemmän syntisiä oman onnensa onkijoita. Suurimman osan näistä juonet tietenkin menevät joko mönkään tai eivät saakaan aikaiseksi sitä mitä juonittelijat toivovat, mutta nyt muutamalle näistä on avautumassa uniikki tilaisuus – mahdollisuus olla osana salamyhkäistä projektia jossa voitot ja riskit ovat huimaavia. Oletko valmis tarttumaan tarjoukseen?

Tämä on evil henchmen: the campaign, joka on 8-9 sessiota pitkä (luultavasti 8, mutta yhdellä sessiolla saattaisi pidentyä). Kampanjassa pelaaja-hahmot tekevät töitä Metsästäjättärelle, joka antaa heille kampanjan edetessä erilaisia tehtäviä joiden suorittamiseen menee aina yksi tai kaksi sessiota, jolloin yksittäisillä sessioilla on aina hyvin selkeä fokus. En ole vielä näitä kaikkia miettinyt, mutta esimerkkinä tehtävistä voin mainita seuraavat kaksi:

Tietyn Rogue Traderin mahdollisuuksien pilaaminen Hermstadtin kisassa
Verikultin uuden johtajan valinnan sabotointi

Hahmot ovat fluffillisesti erilaisia kerettiläisiä, piraatteja, palkkasotureita yms. jotka ovat päteviä alallaan, mutta jotka eivät ole vielä saaneet suurempaa menestystä ennen kuin Metsästäjätär esittää heille ehdotuksensa. Teemaltaan tässä pelaajat ovat niitä jotka manipuloivat tapahtumia, varjoissa toimijoita, ja, no, evil henchmen – toimiminen Metsästäjättären kätyreinä antaa semmoiset raamit joitten avulla homma pysyy kasassa eikä lähde minne sattuu. Kampanjan pääantagonisti on enemmän Ya’Damnaiach kuin Kell, mutta Kell tulee näkymään aina silloin tällöin luonnonvoiman kaltaisena entiteettinä, jota on parempi välttää hinnalla millä hyvänsä.

Yleisiä huomioita:

Molemmat kampanjat ns. tapahtuvat – jos pelataan RT, niin Metsästäjättärelle on jonkunlainen goon squad joka tekee asioita taustalla, ja Black Crusadessa jossain on RT ryhmä joka päätyy kohtaamaan Kellin. Molemmat ovat silti itsenäisiä kampanjoita, ja pelaajaparty on aina kahdesta ryhmästä tärkeämpi porukka (esim. BC-ryhmä joutuu manipuloimaan Rogue Tradereita ihan urakalla etteivät ne harhautuisi sivupoluille tai tyhmiä tekemään, kun taas RT ryhmä saattaa huomata jonkun epäpätevän evil henchmen groupin yrittävän manipuloita muita Rogue Tradereita tai heitä itseään. Optimi-tilanteessa vetäisin yhtä aikaa RT ja BC kampanjan jotka vaikuttavat toisiinsa, mutta en usko että pää kestäisi, niin hauska kuin idea olisikin.

Ellei idea saa sitten valtavaa kannatusta missä tapauksessa pitäisi varmaan keksiä joku systeemi jossa joka toinen viikko BC:tä, ja joka toinen viikko RT:tä. Silloin olis semmoinen 8+8 pituinen insane dual-campaign.

Black Crusade kampanjassa skaala on maanläheisempi kuin RT:ssä, vaikka loppupuolella panokset nousevatkin todella korkeiksi. Kampanjat jakavat useita NPC:itä, vaikka heidän rooliensa tärkeys vaihtelee huomattavasti – esimerkkinä Metsästäjätär tai Harratos on Black Crusade kampanjassa useimmissa sessioissa vähintään tehtävänantajana, kun taas RT:ssä mystinen eldar Eizandra ja tätä assistoiva Inkvisition akolyytti Harratos saattavat esiintyä vain pari kertaa.

Molemmilla kampanjoilla on myös fokus eri antagonisteissa, ja se miten nämä esitetään eroaa suuresti – RT-kampanjan lopulla Kell on joku joka toimii suurinpiirtein samalla skaalalla kuin RT:t, kun taas Black Crusadessa Kell on kammottava juggernautti, Ya’Damnaiach on mystinen olento josta RT:t eivät tiedä juuri mitään, kun taas BC-porukka tulee oppimaan paljon enemmän siitä kuka ja mikä tämä on.

Näin tiivistelmänä, RT:ssä käytännössä pelataan uutta Drazitinen veroista poppoota, BC:ssä hoidetaan samaa roolia kuin mitä kaikki DH-partyä ‘positiivisesti’ manipuloineet tahot edustivat.

Wot Next

Askellonin Synnit MikkoK MikkoK